У Києві вводять нові перепустки для проїзду під час комендантської години

04 вересня 2024 р. 14:34

04 вересня 2024 р. 14:34


З 23 вересня в Києві почнуть діяти перепустки нового зразка, за якими транспортні засоби можуть пересуватися під час комендантської години

Про це повідомила Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зазначається, що періодичне оновлення перепусток – вимушений крок, який підвищує гарантію, що перепустками користуються лише ті, хто дійсно має на це підстави: люди, які працюють в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади.

Як повідомляють в КМДА, заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували попередні рази.

У ній обов’язково потрібно обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.

В КМДА наголосили, що в разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові – повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що її видав.

"Керівники підприємств, організацій чи установ, що видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу", - зауважили в КМДА.

Там нагадали, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред’являти винятково за вимогою правоохоронних органів або уповноважених осіб.

В КМДА закликали кожного відповідально ставитися до вимог воєнного стану та дотримуватися режиму комендантської години, що наразі триває у столиці з 00:00 до 05:00.

Що таке комендантська година

Комендантською годиною називається період, коли у темну пору доби заборонено перебувати на вулицях та в громадських місцях. У кожній області цей час визначається окремо відповідною військовою адміністрацією.

Майже в усіх регіонах, де немає бойових дій, вона триває наразі протягом чотирьох-п’яти нічних годин. У Херсонській, Донецькій, Луганській областях комендантську годину встановлено з 21:00 до 5:00. У Запорізькій області комендантська година починається опівночі й триває до 5:00 на території Запорізького району, а на підконтрольній території Василівського та Пологівського районів - з 21:00 до 5:00.

Єдиною областю, де комендантської години немає, є Закарпатська.

Але там до завершення воєнного стану триватиме перевірка документів у осіб, що перебувають на території області.

Зазначимо, що наразі у КпАП взагалі відсутні згадки про комендантську годину чи світломаскування, хоча відповідні заходи діють в Україні ще з початку повномасштабної війни.

У Києві вводять нові перепустки для проїзду під час комендантської години

Джерело: delo.ua (Авто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua