Стартував пілотний проект з навчання та працевлаштування водійок автобусів

05 вересня 2024 р. 14:54

05 вересня 2024 р. 14:54


Пілотний проект з навчання та працевлаштування водійок автобусів – She Drives ініційовано Міністерством відновлення, Фундацією інституційного розвитку, Sverige (Швецією) та ООН Жінки (UN WOMEN).

Ключові цілі проєкту She Drives: Створити нові робочі місця та можливості професійного розвитку жінок, розширити поле для працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень, а також інтегрувати стандарти дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту

Заповнити заявку можна на сайті . Відібрані учасниці будуть проходити навчання в автошколах-партнерах проєкту в такі етапи.

Перший етап – теоретичний онлайн-курс із правил дорожнього руху. Учасниці проходять онлайн навчання та складають теоретичний іспит в сервісному центрі МВС.

Другий етап – практичне навчання у форматі офлайн. Кожна учасниця матиме можливість відпрацювати навички водіння разом з інструктором. Цей етап проходить на базі автошколи-партнера у визначених проєктом регіонах: Києві та Київській області, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Полтаві, Чернігові, Миколаєві.

Третій етап – навчання для отримання кваліфікаційної карти водія (код 95) — документа, який підтверджує професійну компетенцію водія для здійснення міжнародних перевезень вантажів транспортом категорій «C», «D» і «E». Якщо особа вже має водійське посвідчення категорії «С» і вище, то в межах цього проєкту вона зможе отримати такий сертифікат. Він дасть змогу здійснювати міжнародні перевезення за європейськими стандартами.

Четвертий етап – розвиток загальних здібностей. Це проведення серія навчань для ознайомлення з правами жінок, розвитку комунікаційних навичок та загальних здібностей, які допоможуть успішно пройти співбесіду, працевлаштуватися й адаптуватися на новому робочому місці.

П’ятий, заключний етап – сладання практичного іспиту в сервісному центрі МВС та отримання водійського посвідчення нової категорії.

Стартував пілотний проект з навчання та працевлаштування водійок автобусів

Джерело: www.autocentre.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua