Новий Mercedes-AMG CLE 63 отримає V8

18 жовтня 2024 р. 13:24

18 жовтня 2024 р. 13:24


Німецька компанія Mercedes-Benz готує нове покоління топової моделі CLE. Новинка знов отримає потужний восьмициліндровий двигун.

Актуальне покоління Mercedes-AMG C63 S має у своєму арсеналі 680 сил, але перехід з V8 на 4-циліндровий гібрид з турбонаддувом, що підключається, викликав обурення великої кількості фанів. І, мабуть, у Штутгарті почули своїх шанувальників і вирішили в новому AMG CLE 63 провести зворотну заміну.

Новий CLE 63, дебют якого запланований на наступний рік, проходить дорожні випробування в Європі. Декілька прототипів CLE 63 потрапили в об’єктиви фотомисливців. За попередньою інформацією, під капот новинки знову повертається потужний і тяговитий V8.

Новий Mercedes-AMG CLE 63 отримає V8

Хоча конкретні подробиці про V8 у цих прототипах невідомі, очікується, що це буде остання версія 4-літрового двигуна із двома турбінами. Нинішня серійна версія Mercedes-AMG SL 63 має у своєму активі 577 к.с. потужності та 800 Нм крутного моменту. Це значно менше, ніж у 4-циліндрового гібрида, але, мабуть, в Аффальтербахе доопрацюють його до виходу новинки. Відсутність порту для зарядки на тестових прототипах дозволяє припустити, що нове покоління AMG CLE 63 обійдеться без електричного втручання, що може використовуватися максимум, так це 48-вольтовий стартер-генератор.

Новий Mercedes-AMG CLE 63 отримає V8

Новий Mercedes-AMG CLE 63 отримає V8

Також не виключено, що компанія припустить альтернативний варіант E-Performance з вже знайомою гібридною установкою, аналогічною тій, що встановлена ​​в C63 S E Performance. У цій моделі турбований 2-літровий чотирициліндровий ДВЗ працює в парі із заднім електродвигуном, акумулятором місткістю 6,1 кВт-год та системою повного приводу. Коли все працює злагоджено, ця установка видає 500 кВт/680 к.с. та 1020 Нм крутного моменту.

За попередніми даними, дебют нового CLE 63 з мотором V8 відбудеться наступного року.

Новий Mercedes-AMG CLE 63 отримає V8

Джерело: www.autocentre.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua